Известие

Collapse
No announcement yet.

Запотяване на предното стъкло

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Запотяване на предното стъкло

Здравейте колеги.
    Имам много досаден проблем. Когато пусна парното на колата (алфа 147) предното стъкло след 1 Мин започва да се запотява, и после трябва да обърна парното на обдухване на стъклата. После пак парно и след 1 Мин същата работа. Погледнато отстрани е доста глупаво но това много ме дразни. Някакви идеи как да реша проблема ?

Първоначално публикувано от consol Покажи съобщение
    Здравейте колеги.
    Имам много досаден проблем. Когато пусна парното на колата (алфа 147) предното стъкло след 1 Мин започва да се запотява, и после трябва да обърна парното на обдухване на стъклата. После пак парно и след 1 Мин същата работа. Погледнато отстрани е доста глупаво но това много ме дразни. Някакви идеи как да реша проблема ?
    Най-вероятно ти е затворена клапата за рециркулация
    Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Здравейте колеги.
      Кога си сменял за последен път филтрите за купето?

Comment

Това на снимките са ми двата режима. Клапа за рециркулация предполагам е онова със стрелката която обикаля в кръг ? Филтрите са ми на 3 месеца.

ПП. Извинявам се за правописната грешка в заглавието, не мога да я редактирам
        Attached Files
        Last edited by consol; d.m.y г., 11:30.

Comment

Това на снимките са ми двата режима. Клапа за рециркулация предполагам е онова със стрелката която обикаля в кръг ? Филтрите са ми на 3 месеца.

ПП. Извинявам се за правописната грешка в заглавието, не мога да я редактирам
          Клапата сигурно е блокирана, трябва да я видиш.

Comment

Не, той е с климатик, обикновен

Comment

Колега режима който е на втората снимка ти включва климатика и за това стъклото се оправя. Другото което виждам на първата снимка е че клапата за рециркулация е затворена т.е. без пресен въздух. Пробвай да настроиш духалките на краката и стъклото и остави да влиза пресен въздух.
              Гост това е човек ,който идва да пие кафе а ти изпива всичката ракия

Comment

Аз съм с двузонов и няма значение толкова дали съм вътрешна или външна рециркулация като влезна мокър в колата и купето (стъклата)не са затоплени. Даже и по време на движение се запотяват на външна циркулация кагато е много влажно и студено. И трябва да пусна против изпотяване. А и ако чучурчето за конденза му е затлачено, ....

Comment

На първата снимка си настроил да ти върти въздуха в купето и затова се запотяват, има ефекта все едно като застанеш и дишаш срещу стъклото. Пусни въздуха от вън и ще се оправи, вярно ще ти е малко студено в началото, но поне няма да ти се поти.
                  Fiat Bravo II 1.4 16v

Comment

Да обобщя. Стъклата се потят от затворена клапа за рециркулация, тя може да е затворена от шофьора или да е повредена и да е останала затворена. Има вариант да се поти предното стъкло от теч на радиаторчето на парното.
                    Виж дали виждаш клапата, когато махнеш филтъра на купето.

Comment

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
                      Да обобщя. Стъклата се потят от затворена клапа за рециркулация, тя може да е затворена от шофьора или да е повредена и да е останала затворена. Има вариант да се поти предното стъкло от теч на радиаторчето на парното.
                      Виж дали виждаш клапата, когато махнеш филтъра на купето.
                      При мен всичко е в ред. И пак се потят като влезна мокър независимот от вида циркулация

Comment

При включен климатроник, няма шанс да се изпотят стъклата.Поне при мен изсъхват супер бързо.
                        156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
                        147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
                        159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

Колеги, реших да послушам съветите ви. На връщане от работа изключих въртенето на въздуха в купето и нямаше запотяване. Сега започвам са се чудя за какво е това вътрешно цкркулиране на въздуха изобщо ?

Comment

Като си в задръстване или тунел не влизат миризми на изгорели газове. Също така лятото климатика охлажда много по-ефективно на вътрешна циркулация.

Comment

Първоначално публикувано от acho_ Покажи съобщение
                              Като си в задръстване или тунел не влизат миризми на изгорели газове. Също така лятото климатика охлажда много по-ефективно на вътрешна циркулация.
                              Зимата затопля по-добре, ако не вали навън и не е влажно. Но въздухът се спарява

Comment

Working...
                              X